https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/12/lowres_MST8524-scaled.jpg

Valley, Amsterdam

Heyligers Architects is door de eigenaar, RJB Netherlands, gevraagd mee te denken en te ontwerpen om daarmee het interieur van dit ambiteuze project op een vergelijkbaar hoog niveau af te werken als het exterieur. Het gebouw de Valley, ontworpen door MVRDV, is nu al legendarisch en een icoon voor Amsterdam. Heyligers Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van de complexe plattegronden van alle woningen tot en met zwembad, fitness, speciale verlichting, afwerkingen en materialisering van veel algemene ruimtes.
De meest in het oog springende bijdrage van Heyligers Architects zijn de organisch vormgeven verlichtingsarmaturen boven de roltrappen die toegang geven tot de ‘grotto’; de voor publiek de bezoekerstoegankelijke centrale hal op de verdieping.
Fotografie: Marcel Steinbach en eigen fotografie

https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/MST7641-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/MST7570-scaled.jpg

Door de grillige gevels van het gebouw zijn bijna alle 200 woningen verschillend en was het een uitdaging de luxe huur appartementen optimaal in te delen waarbij nagenoeg alle slaapkamers zijn voorzien van een eigen badkamer en een (inloop) garderobe. Daarnaast zijn een complete Siematic keuken, inbouwarmaturen en een elegante stalen taatsdeur ingepast. Ten behoeve van de algemene woningentrees zijn smaakvolle lobby’s ontworpen. De logistiek voor ontvangst van post en pakketbezorging is geïntegreerd in de met marmer, messing en donkere houten latten beklede ruimtes.

De voor de bewoners toegankelijke wellness, met zwembad, sauna, fitness en kleedruimtes is vergelijkbaar gematerialiseerd als de algemene woningentrees met toevoeging van een uniek keramisch onix paneel.

https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/DSC_0086_DEF-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/DSC_0087_DEF-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/DSC_0096_DEF-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/DSC_0092_DEF-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/DSC_0123_DEF-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/DSC_0106_DEF-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/DSC_0110_DEF-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/DSC_0122_DEF-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/DSC_0101_DEF-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/DSC_0104_DEF-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/DSC_0140_DEF-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/DSC_0192-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/DSC_0184-2-1-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/DSC_0191-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/06/DSC_0147_DEF-scaled.jpg

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met Willem Heyligers via 020 627 01 62 of laat een berichtje achter:

Akkoord Privacy Policy*