Nieuws

14.03.2024

Bouw Berghaus bereikt hoogste punt!

Het totale volume van +/- 200.000m3 staat er! De afbouw van de 288 woningen in de twee woontorens is gestart en steeds meer gevels worden gesloten. De architectuur van gebouw met de jaren ’60 gevel van het oude Berghaus, de kantoren aan de Delflandlaan en de woningen aan het Koningin Wilhelminaplein krijgt vorm!

Meer zien? Klik hier

15.02.2024

Willem aan de jurytafel van de H.I.P. 2024! 

Dit jaar mag Willem samen met Dikkie Scipio, Harm Tilman, Abdessamed Azarfane, Aura Luz Melis, Sanne Schenk en Willem Sijthoff aan de jurytafel plaatsnemen en alle projecten langs de meetlat leggen. Welke interieurarchitect en/of architect blinkt uit in kwaliteit, duurzaamheid, originaliteit en authenticiteit in een in Nederland gerealiseerd interieurproject?

Benieuwd? Volg dan de socials van Herengracht Industrie Prijs.

13.02.2024

De Diamantbeurs, Capital C valt opnieuw in de prijzen!

Het ontwerp van architectenbureau ZJA en HEYLIGERS architects wint goud in de categorie ‘Restoration & Renovation’ van de internationale Architecture & Design Collection (ADC) Award 2023. Meer zien? Zie hier.

22.12.2023

HEY! HAPPY 2024

Hele fijne feestdagen en een HAPPY 2024

26.10.2023

Renovatie en restauratie van het Muntgebouw in Utrecht van start!

Het rijksmonument, gevestigd op een van de mooiste plekken van Utrecht, wordt getransformeerd naar een multifunctionele hub. In deze voormalige muntenfabriek komen een congrescentrum, kantoren, sportcentrum en horeca met terras op de binnenplaats. Het Muntgebouw wordt daarmee gedeeltelijk publiek toegankelijk en gaat de buurt verrijken als een sprankelende plek voor ontmoeten, relaxen, sporten en werken. De werkzaamheden gaan medio november van start.

28.06.2023

Architectenweb publiceert artikel over het nieuwe Stichting Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam!

“Het nieuwe deel bestaat uit twee houten volumes die zich aan één kant presenteren in de vorm van een archetypisch huis. Voor deze vorm is gekozen om de functie van ‘tweede huis’ voor familie van zieke kinderen te benadrukken; ouders, broers en zussen verblijven er immers voor korte of langere tijd om dichtbij een kind dat in het ziekenhuis ligt te kunnen zijn. De transparante voorgevels zijn georiënteerd op de tuinzijde in zuidelijke richting, die relatief beschut is gelegen.” Lees het gehele artikel hier.

11.05.2023

Eerste paal voor het nieuwe Ronald McDonald Huis Emma in Amsterdam is geslagen!

Afgelopen dinsdag sloeg Salverda Bouw de eerste paal voor het Ronald McDonald Huis Emma in Amsterdam. Dit betekent dat we weer een stap dichterbij bij de opening van de nieuwe, warme, huiselijke plek voor families van kinderen die worden behandeld in het Emma Kinderziekenhuis zijn. Een huis, zowel letterlijk qua vorm als symbolisch.

Deze vorm van een archetypisch huis is op verschillende plekken terug te vinden. Bijvoorbeeld in de hoge transparante kopgevel met diepe houten lamellen, welke een mooie dynamiek laat zien tussen transparantie en geborgenheid van deze verblijfsplek. Aan de tuinzijde – aan de achterzijde – bestaat het nieuwe hoofdgebouw uit twee afzonderlijke huisvormen die symbool staan voor de ouder en het kind.

Naar verwachting openen de deuren en kunnen gasten gebruik maken van het huis in de zomer van 2024. Klik hier voor meer informatie over dit project.

01.11.2022

Bouw van Berghaus in Amsterdam-West is gestart!

Berghaus combineert functionalisme met hedendaags design en creëert zo een optimale omgeving voor de nieuwe 60.000 m² aan woningen, kantoren, retail en restaurants.

Klik hier voor meer informatie over dit project.

01.11.2022

Vastgoedmarkt.nl plaatst artikel over opdracht Herengracht

Elmar Travel neemt binnenkort zijn intrek in het geheel gerenoveerde en geconserveerde rijksmonumentale grachtenpand aan de Herengracht. Een opdracht waar we momenteel hard aan werken. Lees het hele artikel hier.

28.10.2022

Studio Amsterdam gastheer voor boekpresentatie Max van Rooy – Heb ik dat gemaakt?

We maken ons klaar voor een feestje!! Volgende week is onze studio in Amsterdam gastheer voor de boekpresentatie van de literaire biografie ’Heb ik dat gemaakt?’ over het leven van H.P. Berlage. 
Max van Rooy, kleinzoon van Berlage en al 10 jaar onze buurman schreef bijna 40 jaar aan dit boek. Het is voor ons een prachtige gelegenheid Berlage als grootmeester van de Nederlandse architectuur te eren en Max te feliciteren met het realiseren van dit grootse project!

Lees het artikel in de Volkskrant hier: https://lnkd.in/e5twk5aW