Nieuws

15.06.2022

Presentatie HOLY-WOOD op Provada 2022

HOLY-WOOD – dat is ons antwoord op het (fictieve) bestemmings- en ontwerpvraagstuk van de gemeente Amsterdam tijdens de Provada. Zie hier ons ontwerp.

01.04.2022

DWIRE brengt een bezoek aan Valley

Op do 24 maart bracht netwerkclub DWIRE een bezoek aan het nieuwbouwproject Valley. Het event, mede georganiseerd door Marleen Valstar naast partner van HEYLIGERS architects ook bestuurslid van DWIRE, omvatte een aantal presentaties van o.a. architect van het gebouw MVRDV, technisch beheerder Square Four en verhuurmakelaar Eefje Voogd. Daarnaast sprak Willem Heyligers namens HEYLIGERS architects. Vol enthousiasme gaf hij tekst en uitleg over het ontwerpproces en het resultaat. Hoe de entrees naar de woningen en kantoren in eerste instantie gescheiden waren van elkaar, omdat het aannemelijk leek dat de kantoren en woningen los van elkaar verkocht zouden worden. Tot RJB groep het gehele gebouw aankocht. Dit veegde deze aanname van tafel. Om het beheer overzichtelijk en logisch te maken zijn de routing en de indeling van het entreegebied opnieuw onder de loep genomen. Ook de bijna 200 woningen en de woningentrees kregen een nieuw interieurplan. Een plan met luxe materialen, zoals natuursteen, hotelachtige indelingen en een uitgewerkt lichtplan. Dit is ook terug te zien in het ontwerp van het zwembad en de fitnessruimtes.

Na de verhalen van de sprekers, volgde natuurlijk een rondleiding om de besproken elementen met eigen ogen te zien.

29.03.2021

Artikel Gevelbouw pand Molukkenstraat

Aluminium raamsysteem met staallook toegepast bij renovatie van modernistisch kantoorpand

“Dat je met de keuze van een gevel of kozijnprofiel een ongelooflijke impact kan maken op uitstraling van een gebouw en hier niet lichtzinnig over moet denken, weet Joost Glissenaar, projectarchitect bij HEYLIGERS architects, als geen ander”. Dank aan Kawneer Company Inc. voor de aandacht in Gevelbouw.

Lees hier het artikel.

25.02.2021

Artikel project Molukkenstraat in de Architect

Vaktijdschrift de Architect heeft (ook) aandacht besteed aan de transformatie die HEYLIGERS architects heeft verricht aan het pand in Amsterdam Oost van de voormalige verbandfabriek Koninklijke Utermöhlen. Opdrachtgever voor HEYLIGERS architects is Kroonenberg Groep. Lees het gehele artikel via deze link

18.02.2021

Respectvolle renovatie door Heyligers van modernistisch kantoorpand

Architectenweb.nl heeft aandacht besteed aan de transformatie die HEYLIGERS architects heeft verricht aan het pand in Amsterdam Oost van de voormalige verbandfabriek Koninklijke Utermöhlen. Opdrachtgever voor HEYLIGERS architects is Kroonenberg Groep. Lees het artikel via deze link