https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-01.jpg

Woonhuis Midden Nederland

Locatie: Midden Nederland.
Opdrachtgever: particulier.
Oppervlakte: 240 m2
Werkzaamheden: Concept ontwerp t/m Definitief ontwerp, bouwaanvraag interieur en exterieur, aanbesteding documenten, werktekeningen, uitvoeringsbegeleiding, esthetische uitvoeringsbegeleiding, project management, oplevering.
Oplevering: mei 2020, start bouw september 2019.
Fotografie: Wouter van der Sar

https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-07.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-04.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-05.jpg

Deze voormalige koeienstal is getransformeerd naar een comfortabel woonhuis, voornamelijk in gebruik als tweede woning. De kenmerkende houten constructiedetails zijn daarbij volledig in het zicht gehouden om het monumentale karakter van de voormalige stal te behouden.

Het monumentale pand is volledig geïsoleerd en voorzien van dubbel glas. De stalen stalraampjes zijn vervangen door gegoten aluminium kozijnen, waardoor er dubbel glas in geplaatst kon worden met behoud van de originele ranke stijlen.

De groene omgeving en het landschap inspireerde om een grote glazen pui met stalen kozijnen te plaatsen in de achtergevel. De pui is gelegen op de noordzijde en brengt prettig daglicht binnen zonder dat de woning opwarmt door het zonlicht. Vanuit de woonkamer is er uitzicht over de naastgelegen weilanden. De glazen deuren kunnen worden open gezet waardoor de woonkamer met buiten wordt verbonden.

Via de nieuwe stalen trap is toegang tot de slaapkamer op de 1e verdieping. De verdiepingsvloer is nieuw aangebracht en kijkt uit op de woonkamer op de begane grond. Onder de verdiepingsvloer is de keuken gecreëerd. De balklaag van de verdiepingsvloer is in het zicht gebleven en gemaakt van hergebruikt hout dat uit de eerder aanwezige verdiepingsvloer is over gebleven.

https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_14.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-16.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-09.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-15.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-10.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-18.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-12.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-30.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-17.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-19.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-20-e1594716899626.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-26-1.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-23.jpg

De keuken is op maat gemaakt en afgewerkt met mat wit lakwerk. Het Corian werkblad op het kookeiland loopt naadloos door in de wasbak. De afzuigkap is geïntegreerd in de kookplaat. De nis van de achterwand is gemaakt van gelakt messing en wordt omlijst door greep lijsten eveneens van messing. De greep lijsten van de keuken lopen door in de TV kast die om de hoek geplaatst is en in de woonkamer uitkomt. Deze lijnen komen tevens terug in de stalen pui die aan de overzijde van de keuken de entreehal vormt.

Op de slaapverdieping is het bed symmetrisch opgesteld onder de nok van de kap. Het bed staat tegen een op maat gemaakt hoofdbord en is voorzien van gebreide Febrik stof (Kvadrat) met daarin geïntegreerde leeslampjes. Het hoofdbord vormt de achterzijde van de kleding kast die is gemaakt van staalprofielen met ‘smoked’ glas. De verlichting in de kast gaat aan als de deuren worden geopend.

De badkamer is voorzien van Ceppo tegels gecombineerd met messing kranen. De waskommen zijn geplaatst op een op maat gemaakt eiken meubel met lades die zwevend is opgehangen. De achterwand van de nis is voorzien van gelakt glas dat wordt aangelicht door een ledstrip.

https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-24-1.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-26-1-1.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/10/Heyligers_interieur_architectuur_woonhuis_WoutervanderSar_-29.jpg