https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-24.jpg

Transformatie kantoor + werkplaats Van der Grift

Locatie: Harmelen
Opdrachtgever: Aannemingsbedrijf Van der Grift
Oppervlakte: 1.150 m2
Werkzaamheden: conceptontwikkeling, ontwerp van exterieur en interieur
Oplevering: zomer 2021
Van stal naar kantoor + werkplaats. Het stalen skelet van het nieuwe gebouw was de constructie van een stal, die op precies dezelfde plek stond. Nu is het onderdeel van het nieuwe kantoor en de werkplaats van aannemersbedrijf Van der Grift.

Het nieuwe kantoor bestaat aan de zijde van de Utrechtsestraatweg uit een ontvangstruimte, een grote kantine, kantoren, werkplekken en vergaderruimtes. Met daarachter de eigen werkplaats.

Om extra ruimte te creƫren is in het kantoordeel een entresol gemaakt. Deze tussenverdieping is vanwege het visuele contact en de ruimtelijke kwaliteit los gehouden van voor- en zijgevels. Grote verticale raampartijen en daklichten zorgen voor royaal lichtinval. Houten horizontale lamellen voor de glazen noordgevel geven het gebouw schaal en filteren het licht. De duurzame installaties en materialen maken het gebouw nagenoeg energieneutraal.

Fotografie: Wouter van der Sar

https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-08.1-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-09.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-06.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-10-1.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-13-1.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-05-2.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-04-1.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-03.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-05.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-16.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-12.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-15-1.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-14.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/GRIFT01-2_220209_RenderedSection.png
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/GRIFT01-2_220209_RenderedSection_2.png
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-22.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/Vandergrift-locatieZW2-scaled.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-19.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2022/02/WoutervanderSar_22012900-21.4-scaled.jpg

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met Marleen Valstar via 020 627 01 62 of laat een berichtje achter:

Akkoord Privacy Policy*