https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/11/IVY01-BLOOM-Heyligers-Exterieur-01.jpg

Singel 540 Amsterdam

Locatie: Singel 540, Amsterdam
Oppervlakte: 8.000 m2
Werkzaamheden: interieurontwerp voor de algemene ruimtes, renovatie-ontwerp exterieur, contact met commissie welstand, aanbestedingsdocumenten, omgevingsvergunning, uitvoeringsbegeleiding, projectmanagement
Opgeleverd: februari 2018

https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/11/IVY01-BLOOM-Heyligers-Exterieur-02-1.jpg

Het in de jaren zestig gebouwde kantorencomplex aan het Singel voldeed niet meer aan de comfort-en duurzaamheidseisen van deze tijd. Een ingrijpende renovatie heeft daar verandering ingebracht. Om er weer een eigentijds kantoorgebouw van te maken is het gebouw tot op het betonskelet gestript. Daarnaast is de hoofdingang verplaatst van de Bloemenmarkt op het Singel naar de Reguliersdwarsstraat, waar ook de entree tot de fietsstalling is. Die is aangepast en gecombineerd met de algemene entree. De routing in het gebouw is daarop afgestemd. Fietsen en auto’s kunnen worden gestald in de ondergrondse kelder. Het parkeerdak, die bereikbaar was via een autolift, is vervallen. De bestaande klimaat installaties op het dak zijn verwijderd. Uiteindelijk is er een gecombineerde oplossing gevonden door de schacht van de autolift te gebruiken om een deel van de nieuwe installaties in op te stellen en een deel van de installaties in de kelder onder te brengen.

Aan de buitenzijde heeft Bloom House eveneens een ingrijpende verandering ondergaan. Zo is er in de gevels een heel pakket aan isolerende maatregelen genomen. De houten kozijnen met enkel glas zijn vervangen door aluminium kozijnen met geïsoleerd glas. De gevels zijn bekleed met uit Portugal afkomstige Azul Valverde natuursteenplaten in plaats van de oorspronkelijke Muschelkalk platen. De Portugeze steen is namelijk dunner toe te passen, zodat het isolerend vermogen van de gevel geoptimaliseerd kon worden. Aan het Singel heeft de gevel een terugspringend vlak; daar is natuursteen aangebracht waarin groeven zijn gefreesd. De rest van de gevel is gebrand. Om een goede oplossing te vinden voor het interessante spanningsveld tussen het visuele aspect en de isolatiemaatregelen is intensief samengewerkt met de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit.

Opdrachtgever: Ivy group en TRIUVA
Aannemer: Aalberts Bouw
Constructie: Pieters Bouwtechniek
Installaties: BLR Bimon

https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/11/IVY01-BLOOM-Exterieur-Heyligers-IU06a.jpg
https://www.heyligersarchitects.nl/wp-content/uploads/2021/11/IVY01-BLOOM-Exterieur-Heyligers-IU05a.jpg

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met Froukje Romkes via 020 627 01 62 of laat een berichtje achter:

Akkoord Privacy Policy*