Diamantbeurs, Capital C Amsterdam wint MIPIM Award 2020

De Diamantbeurs, Capital C Amsterdam, in Amsterdam heeft de prestigieuze MIPIM Award 2020 voor ‘Best Refurbished Building’ gewonnen tijdens de Paris Real Estate Week. Het rijksmonument onderging een ingrijpende renovatie naar een ontwerp van architectenbureau ZJA in samenwerking met Heyligers design+projects.

 

De Amsterdamse Diamantbeurs, gebouwd in 1911, is getransformeerd tot het centrum voor creatieve industrie: Capital C Amsterdam. Na verschillende toevoegingen, een brand en verbouwingen was van de allure van het oorspronkelijke monument weinig over. Om de architectonische kwaliteiten van het monument in oude glorie te herstellen onderging het gebouw een ingrijpende renovatie. Het oorspronkelijke Jugendstil ontwerp van Gerrit van Arkel is daarmee grotendeels in ere hersteld.

Als Capital C Amsterdam biedt de Diamantbeurs een hedendaagse werkomgeving met ruimte voor kunst in een uniek monument. Zo wordt de Diamantbeurs, in zijn reïncarnatie als Capital C Amsterdam, wederom een belangrijk onderdeel van Amsterdam.

 

Note:

ZJA in samenwerking met Heyligers design+projects (architecten), Zadelhoff B.V. and Sijthoff Media (opdrachtgever), Müller & van Tol (interieurarchitect), Braaksma & Roos Architectenbureau (restauratie architect), Van Milt Restaurateurs (restaurateurs): Pieters Bouwtechniek (constructeur), DCV Bouw (bouwkundig aannemer), Octatube (engineer en aannemer dakopbouw), Studio Linse (interieurarchitect High Light), NewKantoor (aannemer afbouw), Peak Development (ontwikkel- en projectmanagement).